Måste jag åka med den avgångstid som står på biljetten?
Biljetten är kopplad till en avgång och för många trafikföretag är det den avgången som gäller. Inom lokaltrafik kan man däremot resa med en tidigare avgång än den som står angiven på biljetten. Om man åker med en senare avgång gäller inte Kom-fram-garantin eftersom resenären då riskerar att bli sen till nästa anslutning.
I de fall ankomsten till bytestation blir försenad och man missar sin anslutande lokaltrafik, är det tillåtet att resa med en senare avgång. När det blir förseningar ska du alltid ta kontakt med personalen så hjälper de dig vidare.
Vad är en zonbiljett?
När du inte vet exakt vilken hållplats du ska åka till inom lokaltrafiken i en stad, eller du inte hittar den hållplats du vill åka till, kan du istället välja att köpa en biljett för en zon i den stad du ska åka till. Zonbiljetten har en tidsbegränsning och det är endast inom denna tid du kan resa.
Observera att inte alla städer erbjuder zonbiljett.
Det står på min biljett att jag måste ringa och förboka en del av min resa, varför måste jag det?
issa sträckor trafikeras inte alltid, utan endast då en resenär vill åka. Det kallas för anropsstyrd trafik. Det sker oftast med mindre fordon eller taxi.
För att kunna åka den valda sträckan måste resenären själv ringa det angivna telefonnumret inom en viss tid för att förboka delresan. Information om vart du ska ringa och hur långt innan står på din biljett.